En båtresa på Döda havet

I februari 2021 hade vänskapsförbundet ett zoom möte där föredragshållaren befann sig i Israel. Han heter Noam Bedein. Tillsammans med Jake Ben Zaken bedriver Noam båtturer på döda havet. Jag och min familj har gjort två sådana turer. När man nämner för någon att vi har åkt båt på Döda havet så är det nästan ingen som tror på det. Man får kommentarer om att det är vackert på Gennesaret. Det är det förvisso men Döda havet är speciellt.

En tur med Noams och Jakes gummibåt tar ett par timmar och startar före soluppgången för att man ska kunna se solen gå upp över de Jordanska bergen. Sedan får man titta på olika saltformationer och plocka saltkristaller. Av någon fysiologisk anledning som jag inte känner till, så blir saltkristaller kubformade. På flera platser ser man sötvatten komma upp till ytan. Den som vill kan bada i det salta vattnet eller smörja in ansiktet i lera. Det är en upplevelse på många sätt att göra en sådan tur. Något utöver de vanliga turistfällorna. Om ni har möjlighet att åka till Israel tycker jag verkligen att ni kontaktar Noam och bokar en tur.

Av korten och filmsnuttarna jag tog gjorde jag ett bildspel som ni kan se här. Äventyr på Döda havet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *