Prof. em. Juliusz Brzezinski talar på Förintelsens minnesdag den 27 januari

När: 27 januari kl 16.00-17.30
Var: Kjell Härnqvist-salen, i Pedagogens A-hus vid Grönsakstorget.
Ingen anmälan, alla välkomna

Till åminnelse av Förintelsen inbjuder Utbildningsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet och Judiska församlingens överlevandegrupp i Göteborg till minnesstund. Ett personligt vittnesmål från Förintelsen hålls av Juliusz Brzezinski, professor emeritus i matematik vid Göteborgs universitet. Föreläsningen följs av musikinslag av Heather Levenstein (viola) och Rut Pergament (piano) och därefter ges möjlighet till frågor/diskussion med föreläsaren. Föreläsningen riktar sig till studenter med intresse för frågor om alla människors lika värde, och hur minnet av Förintelsen kan bidra till reflektion över arbete med dessa frågor, i skolor och på andra arbetsplatser.

Vänliga hälsningar,
Jörgen Knudtzon
ordf

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *