Lyssna till Eddie Råbock nu på tisdag den 22 oktober

Eddie Råbock

Bort och hem igen” – Poeten och skribenten Mohamed Omar gjorde sig känd som islamist men lämnade religionen och tog avstånd från tidigare antisemitiska uttalanden. Mohamed Omar, som nu har bytt namn till Eddie Råbock, berättar om sin livsresa och även om antisemitismen inom islam.

År 2009 ledde konflikten mellan Israel och Hamas i Gaza till att han kallade sig radikal muslim och stödde de islamistiska terrorbetecknade grupperna Hamas och Hizbollah. Han uttalade sig öppet antisemitiskt. Men så bytte han väg, lämnade islamismen, bad i skrift judar om ursäkt för att han genom att ” hjälpa spridningen av judehat och förintelseförnekelse har gjort bort mig.”


Välkommen till Tabernaklet, Storgatan 39, Göteborg nu på tisdag den 22 oktober kl 19.00. Ingen föranmälan krävs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *